Witam,
Mam taką przygodę ze skodą zakupioną z salonu po przejechaniu 1000 km padła skrzynia a właściwie jakiś serwomechanizm który ściągają z Niemiec - Naprawa dwa tygodnie a dostałem auto zastępcze na trzy dni.
Asistance mówi nie
Serwis Mówi nie
Salon w którym zakupione było auto mówi nie
Na przedłużenie na czas naprawy wynajmu.
Moje pytania to
- Co w takiej sytuacji czy jest jakaś opcja żeby to ogarnąć ?
- Sprzedawcy a zakładam jest ich tutaj trochę to jak jest w ich salonach np BMW Renault VW AUDI itd Czy także mówią swoim klientom radź sobie sam czy ich asistance jest lepszy i np obowiązuje dłużej ?
Przyda się w przyszłośći taka wiedza i pewnie pomoże nie jednej osobie w podjęciu decyzji o wybraniu marki…
Dzięki za info
Po walce z Salonem Skoda - Porsche Inter Auto Polska wczoraj o godzinie 10 Dyrektor salonu odmówił mi jakiejkolwiek pomocy w temacie auta zastępczego odmówili mi również Volkswagen Rzepecki Mroczkowski oraz ŠKODA Polska oni to akurat w wiadomości prywatnej napisali że nic nie mogą zrobić.
Nasze rozwiązanie tej sytuacji:
- Podobne posty o tym co się stało na FP Skody w Polsce Niemiec Czech Angli itd mowa tu FB Twitter oraz instagram
- Znajomy Youtouber wyraził chęć nagrania materiału na temat tego co się stało (było to do zrobienia ponieważ zgłosili się do mnie inni pokrzywdzeni w podobny sposób)
Powyższe nie dało nam większego rezultatu za to znalezienie na LinkedIn CEO SKODY w Czechach a dokładnie trzech i napisanie pod ich postami spowodowało odzew jednego z Dyrektorów.
W godzinę po jego interwencji Dyrektor salonu znalazł dla nas auto na czas nie ograniczony, wystosował również maila z przeprosinami oraz informacją że możemy odebrać sobie auto z salonu my oczywiście poprosiliśmy o podstawienie auta pod dom i tak też się stało.
Auto jakie dostaliśmy to nowa Skoda Kodiaq do naszej dyspozycji.
Otrzymaliśmy również maila z przeprosinami z siedziby głównej w Czechach.
Bardzo jesteśmy wdzięczni za pomoc CEO Panu Thomas Schaefer bez którego pewnie nikt by nie kiwną palcem żeby nam Pomóc.
CEL ZOSTAŁ OSIĄGNIETY SZKODA TYLKO ŻE TO WSZYSKO OBARCZONE BYŁO TYLOMA NERWAMI I WALKĄ Z WIATRAKAMI…
==========================================