Korzystam z Audi Perfect Lease jako osoba fizyczna i zgadzam się, że finansowanie od VW jest najatrakcyjniejsze na rynku, przynajmniej dla konsumentów, nie wiem jak dla firm. Mam A3 limousine, którą za 3 tygodnie zwracam do dealera.
Miałem inne plany motoryzacyjne po zakończeniu leasingu, nie planowałem brać innego auta, ale handlowiec uderzył w słaby punkt i zaproponował właśnie promocyjną S3 2021. Przyznam, że nie brałem pod uwagę kolejnego leasingu, ale ta oferta naprawdę kusi.. Konfig na 221k brutto (wersja niezbyt doposażona, bez panoramy i rozbudowanych pakietów, ale S3 w podstawie wyposażeniowo daje rade - chciałem sprawdzić jaką najniższą ratę uda się zrobić). 5% wpłaty własnej, 2 lata, 20k km rocznie. Rata wyszła 2025 zł brutto. Przy takich samych parametrach na obecnej A3 płaciłem ok,. 1780 zł, więc wydaje się, oferta na S3 jest naprawde turbo dobra.
Handlowiec stwierdził, że nawet w przypadku, gdyby S3 mi się znudziła to łatwo będzie zrobić cesję. Jak trudno jest zrobić cesję z os. fizycznej na inną os. fizyczną? Nie interesowałem się nigdy tym tematem.
Dzięki!