Hej, mam pytanie dotyczące cesji leasingu operacyjnego. Od czerwca 2020 posiadam JDG na którą chciałbym wziąć w leasing używane 3-4 letnie auto o wartości około 50-80k brutto zł lub ewentualnie przejąć inną cesję. W związku ze zbliżającym się Nowym Ładem, prędzej czy później, będę otwierać sp zoo i docelowo zamykać JDG.
Czy w tym przypadku leasingodawcy będą skłonni zezwolić na cesje między moją JDG a świeżutką sp zoo? Czy może lepiej wziąć leasing już na nową spółkę? Wolałbym jednak wykonać cesję ze względu na to, że zależy mi na zmianie auta już teraz a spółka może pojawi się w listopadzie, a może na wiosnę…
Czy znacie podobne przypadki lub inne ewentualne sposoby jak to dobrze zrobić? O ile w ogóle da się to zrobić
Cesja leasingu
Załóż już teraz spółkę, i już weź na nią w leasingu nowe auto w VWFS.
Będzie łatwiej pozyskać zgodę leasingową, a nowy samochód to większa przewidywalność kosztów.
Zerknij np. na takiego Leona: https://gurumotive.com/wynajem-dlugoterminowy/seat-leon-5d-fr-20-tsi-190-km-dsg-aktywny-tempomat-kamera-cofania-pakiet-zimowy-5-lat-gwarancji-seat-opcja-dostarczenia-door2door-odbior-wrzesien-2021-1285-zl