Panowie, więc jak finalnie jest z tymi oponami zimowymi? Można mieszane, czy ten sam rozmiar = nowe felgi? Również odbieram 430ix w grudniu.
Iwo, ty śmigasz 430i, jak to wygląda u Ciebie?
Lukasz_So a czy myślałeś już o jakimś zabezpieczeniu keylessa? jest kilka rozwiązań “bezinwazyjnych”. Sam nie wiem co o tym myśleć.. czy zwykłe etui i polegac w razie czego na AC i GAPie (i płakać za furką ;( )
Ja już zamówiłem kompletne koła z ASO. Nie chcę się za 3 lata z kimś wykłócać, że coś padło przez jakieś kombinacje. Jest homologacja, dostałem tabele, zdecydowana większość ASO pisała to samo - na zimę jeden rozmiar kół i tego się trzymam.
Też zgłębiłem temat, faktycznie jeden rozmiar na zimę.
villu Po co brałeś dostęp bezkluczykowy, skoro teraz chcesz go zabezpieczać? 😃
IwoLubina Iwo, przecież to były gotowe konfiguracje 🙂 a składając wniosek już było za późno, żeby Alphabet przeliczył warunki.
villu Jest to jakiś argument 😃 Masakra z nimi, niby fabryczne finansowanie, a klient nadal niepotrzebnym elementem układanki tam jest…
IwoLubina już się dowiedziałem, że ASO może przy odbiorze wyłączyć te funkcje wiec po problemie 😉
Z tej tabelki wynika że nie przewidują 19′' na zimę ??
ivyuni dokładnie. 18 cali, równy rozmiar przód i tył.
Dziwne że Vmax 240 a auto ma 250
ivyuni Normalne, często, szczególnie w samochodach z DE, były przylepiane we wnętrzu karteczki informujące, jaką prędkość maksymalną można osiągać na ogumieniu zimowym